Erfgoed

Flevoland is in de 20ste eeuw drooggelegd. Maar heeft een eeuwenoude historie. Dankzij de gunstige handelsligging in de Zuiderzee werden de eilanden uit dit gebied al in 1660 gekocht door Amsterdam. Tijdens de inpoldering kwamen dan ook veel archeologische schatten 'bovendrijven': van scheepswrakken tot Werelderfgoed en een voormalig schipperseiland. Het verhaal van het Flevolands erfgoed is belangrijk om te vertellen. En nog belangrijker om zelf te ervaren! Ga erop uit en bezoek ons erfgoed. Tip! Onderaan staan leuke combinatiebezoeken. 

Het Verhaal van Flevoland - Water werd land

Je moet maar durven, een hele provincie opbouwen uit het niets. Toch is Flevoland zo ontstaan, meters onder zeeniveau. Flevoland is nooit af. Dat komt door die twintigste-eeuwse grond onder de voeten. Dat doet iets met de bewoners, die weten: the sky is the limit. Hier onststaan dingen die ergens anders ondenkbaar zijn. We hebben hier nieuwe natuur, vernieuwende architectuur en meer bijzondere streekproducten dan waar ook in Nederland.

Het verhaal van Flevoland
Greppels graven geschiedenis Flevoland

Watererfgoed - in de Noordoostpolder

Het verhaal over het watererfgoed van de Noordoostpolder ontdekken? Van dijken, gemalen en sluizen, het unieke karakter en elementen in de Flevolandse polder is van grote historische waarde. Loop over de bodem van de vroegere Zuiderzee en ontdek het watersysteem dat onze voeten nu droog houdt. Een uniek uitje dus!

Meer over watererfgoed Noordoostpolder

Ontdek het zelf - Je ziet ons watererfgoed hier met eigen ogen

Maak kennis - met nog meer Flevolandse watererfgoed

Flevolands erfgoed - leuk als combinatiebezoek

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!